FOLC EYEWEAR

Folc - Betekenis.jpg

Het merk, de oorsprong

Folc Eyewear is een onafhankelijk op design gericht brillenmerk gevestigd in Barcelona, ​​gespecialiseerd in het creëren van eigentijdse brillencollecties met een uitgesproken stijl en persoonlijkheid.

Toen Marta Llinarès, productontwerper en oprichter van het merk besloot om in 2016 haar eigen collectie te lanceren, ontwierp ze de collecties volgens haar eigen persoonlijke waarden en voorkeuren met de grootst mogelijke vrijheid. Folc is toegewijd aan die individuen die gefascineerd zijn door hoogwaardige productontwerpstukken en het verhaal erachter, waarbij ze altijd proberen zo lokaal en duurzaam mogelijk te zijn.

Gebeeldhouwd en handgemaakt

Bij FOLC vatten we elk montuur op als een sculptuur, soepel werkend met volumes gecombineerd met diepe kleuren, solide en transparante materialen, waardoor nieuwe visuele spellen van licht en tinten worden gecreëerd.

De stijl is een combinatie van klassieke vormen, geüpdatet tot eigentijdse silhouetten door de dikke lijnen en grovere profielen.

NEO SAND 3.jpg

Handgemaakt in Italië

Ze volgen het traditionele Italiaanse productieproces, waarbij een zeer belangrijk deel van het proces nog steeds met de hand wordt gemaakt en vervaardigd op een heel speciale plek in Noord-Italië, omringd door wijngaarden en de natuur

Italië - folc brillen .jpg


Duurzaam en ethisch productieproces

Kleine collecties, beperkte producties, afvalbewustzijn.

Ze ontwikkelen elk jaar kleine, solide en samengestelde collecties, uitgebracht in kleine producties, waarbij ze zoveel mogelijk vermijden om over-voorraden en materiaalverspilling te creëren. Om deze reden kopen ze direct alle materialen en lenzen in om de herkomst van de materialen te bevestigen en de hoeveelheid afval tot een minimum te beperken.

Nabijheid en ethisch werk

Bij FOLC werken we rechtstreeks en zeer nauw samen met vier Italiaanse fabrikanten en ontwikkelen samen de collecties kwaliteitsbrillen.

Onze producten worden gemaakt met behulp van eerlijke en ethische productiemethoden en proberen zo lokaal mogelijk te zijn. De bekwame vakmensen die in deze Italiaanse fabrieken werken, hebben een prachtig gedetailleerde en uitgebreide kennis van het fabricageproces van brillen en werken graag onder veilige omstandigheden die voldoen aan de hoge kwaliteit van de Europese wetgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en normen voor productie in de Europese Unie.

Hoogwaardige materialen

Acetaat gemaakt in Italië

Acetaat is het belangrijkste materiaal dat wordt gebruikt voor de productie van Folc-zonnebrillen, een materiaal van plantaardige oorsprong dat afkomstig is van katoen en houtstof. Het heeft verbazingwekkende eigenschappen voor het uitvoeren van ongelooflijke kleuren en hoogwaardige afwerkingen in onze glazen. Bij FOLC produceren we alle modellen met hoogwaardig Italiaans acetaat van de gerenommeerde Italiaanse huizen Mazzucchelli en LAES. Alle metalen onderdelen voor de frames worden gemaakt in Duitsland en Italië.

Materialen - folc eyewear.jpg

Zonnelens geproduceerd in Italië door Cal Zeiss

Alle folc Eyewear-zonnelenzen zijn van effen en gradiëntkleuren en ze worden geproduceerd door het Duitse bedrijf Carl Zeiss, lenzen die de beste helderheid en UV-bescherming bieden tegen zonlicht en schittering. Alle lenzen voldoen strikt aan de Europese (CE), Amerikaanse en Australische regelgeving.

Folc Eyewear - Design.jpg
WhatsApp Snel contact? App ons!