Als we het over CAZAL gaan hebben dan kunnen we niet om de grondlegger van dit fantastische merk heen : Cari Zalloni

CARI ZALLONI 1937-2012
Wanneer passie voor een product wordt weerspiegeld in het ontwerp, is er niemand zoals Cari Zalloni, wiens brillenontwerpen in de jaren 80 een cult werden. Hij was een visionair die een revolutie teweegbracht in het ontwerpen van brillen en trends creëerde die hun tijd ver vooruit waren, ongeëvenaard. Hij creëerde een buitengewone stijl die meningen polariseerde en tot op de dag van vandaag betovert het zijn fans.

CAZAL definieerde de typische hip-hop-look van de jaren 80 (RunDMC) als geen ander merk. Sommige van de legendarische ontwerpen uit die tijd zijn zelfs nu nog trendsettend. Brillen die door zijn fans liefdevol “Cazzy” worden genoemd.

Het creatieve genie van de charismatische ontwerper Cari Zalloni gaat door, zelfs na zijn plotselinge dood in 2012. Geïnspireerd door hem, zal zijn ontwerpteam doorgaan met het creëren van een collectie die maatstaven zet en zijn geest vereeuwigt.

“DESIGN DOESN’T MEAN LEAVING THINGS OUT.”
Trends komen en gaan, maar stijl raakt nooit uit de mode. Het creëren van een stijl is een van de unieke talenten van een uitstekende ontwerper. Hij heeft oog voor trends die zullen overleven. Hij zet het teken van de tijd om in draagbare ontwerpen – niet achteraf, maar in het hier en nu.

CAZAL Eyewear is het levenswerk en de design-erfenis van een man die in wezen het ontwerp van brillen definieerde vanaf de jaren 80: Cari Zalloni – de voormalige hoofdontwerper en naamgever van CAZAL. Het is te danken aan zijn talent en passie voor brillen dat CAZAL tegenwoordig een succesvol brillenmerk is dat geliefd is bij brildragers over de hele wereld.

CAZAL Design volgt niet de mainstream, maar vindt altijd nieuwe wegen. Het resultaat: originele brillenmodellen met een hoge herkenningswaarde. Vaak opvallend en altijd ongebruikelijk! Of het nu voor mannen of vrouwen is: CAZAL eyewear is stijlvol samengesteld en verleidt met een heel eigen karakter, opvallende monturen en zonnebrillen ontworpen voor mensen voor wie individualiteit en extravagantie deel uitmaken van hun leven. Toch definieert CAZAL stijl niet alleen in design: het gebruik van eersteklas materialen zoals puur titanium of goud en de weelderige verwerking ervan garanderen de hoogste kwaliteit. Bovendien is er de precisie van vakmanschap en talrijke kwaliteitscontroles: op deze manier wordt elk van de tot 50 componenten van een CAZAL-bril onder de loep genomen. De bijna 70 processen die CAZAL Eyewear ondergaat, worden voortdurend gecontroleerd door onze experts. Elk kostbaar designframe toont de liefdevolle aandacht voor detail waarmee Cari Zalloni werkte en zijn internationale ontwerpteam werkt nog steeds.

Dit maakt voor ons dat we uitermate enthousiast zijn, en zelf drager, van het merk Cazal. En we krijgen een behoorlijke, steeds groter wordende groep Cazal dragers die ons steeds vaker weten te vinden. Er komen zelfs liefhebbers uit verschillende delen van ons land voor een Cazal bril bij MAX!! Hoe tof is dat!

Rilan Ramhane : Ambassador for Cazal

 

WhatsApp Snel contact? App ons!