logo

Menu

Sluiten

HomeNieuwsUnieke oogzorg in Schagen en omstreken bij Max Voor Ogen
article cover image

Marc Brienesse 9 november 2023

Unieke oogzorg in Schagen en omstreken bij Max Voor Ogen

Het Oogfonds waarschuwt voor onnodige slechtziendheid: controleer je ogen vaker.

article cover image

Het Oogfonds waarschuwt voor onnodige slechtziendheid: controleer je ogen vaker. “Veel ouderen hebben verminderd zicht, maar hebben niet in de gaten dat dat door een ziekte komt”, zegt Monique van Bijsterveld, directeur van het Oogfonds in het NOS Radio 1 Journaal. “Als mensen er dan eindelijk achter komen, is er niets meer aan te doen.” In zeven van de tien gevallen is achteruitgang van de ogen te voorkomen.

Onze optometrist Nancy kan voor u een belangrijke rol spelen hierin. Als enige in Schagen en omstreken met 17 jaar ervaring in verschillende ziekenhuizen en oogklinieken heeft zij een enorme kennis opgedaan en een fantastisch netwerk opgebouwd. Als er met uw oog iets aan de hand is wat snel gezien moet worden heeft zij daarvoor de contacten om dat te kunnen regelen. Ook de contacten met huisartsen uit Schagen en omstreken is uitstekend. Regelmatig komen er verwijzingen vanuit de huisartsen naar Nancy zodat we de druk op de oogzorg kunnen helpen verminderen. Vaak is een Optometrisch Onderzoek alleen al voldoende om te kunnen beoordelen of iemand wel of niet naar de oogarts moet.

In onze optometrie praktijk maakt Nancy onder andere gebruik van een OCT, een high-tech apparaat wat je doorgaans alleen bij de oogarts of in het ziekenhuis vindt en niet in een optiekzaak. Deze OCT maakt een scan van het oog waarmee Nancy verschillende ziektebeelden kan herleiden en/of herkennen met behulp van een enorme database aan gelijke gevallen om mee te kunnen vergelijken of iets pluis is of niet pluis. Iets unieks voor Schagen en omgeving waar we heel trots op zijn om dit aan te kunnen bieden.

Dus zaken als Macula Degeneratie, Diabetes screening, Glaucoom, Staar, droge ogen kunnen allemaal worden onderzocht door middel van een Uitgebreid Optometrisch Onderzoek bij Nancy. Uiteraard zijn er kosten voor deze onderzoeken. Een uitgebreid optometrisch onderzoek komt op €80,- en voor deze kosten  weet u exact wat er aan de hand is met uw ogen. Vaak bent u binnen 2 weken al aan de beurt i.p.v. de lange wachttijden bij de oogarts.

Naast dat Nancy werkt in onze winkel werkt zij ook in Oogcentrum Noord Holland(OCNH) te Heerhugowaard en ziekenhuis Alkmaar(NWZ) op de oogpoli dus als u een afspraak zou willen bij ons in de winkel voor een uitgebreid optometrisch onderzoek raden we u aan om een afspraak daarvoor in te plannen in verband met haar overvolle agenda. Hiervoor kunt u terecht op onze website www.maxvoorogen.nl of een belletje naar 0224-217082.

Want denk eraan : U heeft maar 1 paar ogen, wees er zuinig op. Ze zijn onvervangbaar.

nathan-defiesta-RdaKT5RtUk8-unsplash-1719x2048.jpg

Meer nieuws