logo

Menu

Sluiten

heading image
Optometrie

Optometrie

De optometrie praktijk

BIJ MAX VOOR OGEN BENT U GEWEND DAT ER VERDER WORDT GEKEKEN DAN ALLEEN NAAR DE STERKTE VAN UW OGEN.

Ik ben Nancy Brienesse en ben sinds 2004 als optometrist werkzaam. De eerste paar jaar in een optiekzaak, maar de laatste elf jaar in de oogzorg. Binnen Oogziekenhuis Zonnestraal heb ik mijzelf ontwikkeld tot een kundig en bekwame optometrist. Ook bij het Flevo Ziekenhuis in Almere heb ik veel geleerd.

Tien jaar lang heb ik zoveel ogen gezien waarbij ik (samen met de oogarts) diagnoses heb gesteld en waar nodig behandelingen geïnitieerd. Hierdoor ben ik heel goed in staat om het gezonde oog van het zieke oog te onderscheiden, maar ook het oog dat een risico loopt om iets te ontwikkelen waar het zicht in de toekomst bedreigd kan worden. Dit noemen wij pluis/niet pluis onderscheiden en dat is de taak van de optometrist.

Vanaf heden ga ik een combinatie maken van optometrie in de winkel en optometrie in de oogzorg. Op deze manier hou ik mijn kennis goed op pijl. Ook volg ik seminars, cursussen, discussie groepen en congressen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ik sta geregistreerd in het Kwaliteits Register Paramedici, hierin sta je alleen geregistreerd wanneer je jaarlijks voldoende studiepunten haalt.

Hieronder kunt u nog zien waarvoor u allemaal bij mij terecht kunt en wat de kosten daarvan zijn. Ik zie u graag bij mij in de optometriepraktijk.

Nancy Brienesse, Optometrist BsC
KP nummer: 29908331387
AGB code: 44101744

optometrie 1

Wat is optometrie?

Voor de gezondheid van uw ogen is de optometrist het eerste aanspreekpunt. De optometrist is makkelijk toegankelijk: u kunt er zonder verwijsbrief naartoe. Hij of zij kan u gericht adviseren of doorverwijzen naar de oogarts.

De optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer. De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts doorverwezen.

Op regionaal niveau werken oogartsen, huisartsen en optometristen nauw samen met elkaar. Dat heeft als voordeel dat uw ogen sneller de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Het beroep van optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. Optometristen hebben ieder een vierjarige HBO-opleiding afgerond.

Herkent u één van deze klachten?

  • Wazig of dubbel zien.
  • Vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen.
  • Last van de ogen bij lezen of beeldschermwerk.
  • Hoofdpijn.
  • Moeite met scherpstellen.
  • Pijn in of rond de ogen.
  • Lichtflitsen.
  • Vlekjes of draadjes die voor het beeld drijven.

De optometrist kan uw ogen onderzoeken, adviseren over een passende oplossing en, indien nodig, via de huisarts naar de oogarts doorverwijzen.

Heeft u één van deze aandoeningen?

  • Diabetes mellitus (suikerziekte)?
  • Hypertensie (hoge bloeddruk)?

Dan is het verstandig uw ogen te laten onderzoeken bij de optometrist, ook als u nog geen problemen ervaart met zien. De optometrist kan (verdere) achteruitgang van de ogen in veel gevallen helpen tegengaan.

optometrie 1

Wat kost een optometrisch onderzoek?

Op indiciatie of op uw verzoek kijken wij verder naar de oogheelkundige gezondheid van uw oog:

Basis Optometrie zonder OCT, zonder druppels* €60,-
Toeslag OCT en druppelen* €20,-
Blephex behandeling + controle* €120,-
Fixatie-disparatie meting* €60,-

Uitsluiten diabetische retinopathie, staar/nastaar, macula degeneratie, glaucoom, netvliesloslating en /of scheurtjes gebeurt met OCT en druppels (€80,-)*

* Deze onderzoeken worden uitgevoerd door onze optometrist. Hierbij wordt u gedruppeld om de pupillen groot te maken. U mag dan de eerste twee uur niet autorijden. Bij deze onderzoeken wordt gebruik gemaakt van een OCT.